Brambory zapečené s mletým masem a lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s mletým masem a lečem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 818 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
400 g | Lečo sterilované |
500 g | Maso mleté - mix |
2 dl | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 684,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 172,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s mletým masem a lečem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, sůl a sladkou paprikou. Dusíme asi 20 minut. Potom přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 minut. |
3 | Ve velké míse smícháme směs s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéci do trouby. Zapékáme asi 15 minut. |
4 | Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme pekáček. Zapékáme dalších 15-20 minut. |
Poznámka
Mléko můžeme nahradit smetanou pro jemnější chuť. Podáváme posypané petrželkou a jako příloha se hodí například rajčatový salát.
Recept jsem vyzkoušela a chutnal skvěle. Je snadný a připravuje se ze snadno dostupných surovin. Brambory, cibuli jsem použila ze zahrádky a lečo jsem měla zavařené také z vlastních surovin. Brambory jsem si ve slupce uvařila den předem, lépe se potom krájí. Místo Eidamu jsem použila sýr Gouda 48%, jsme na něj zvyklí. Doporučuji všem a přeji dobrou chuť.