Chřest s dušenými žampiony
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 500 g
- Chřest sterilovaný
- 1 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 100 ml
- Hovězí vývar základní
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Muškátový květ
- 1 špetka
- Petržel - nať
- 1 špetka
- Sůl
- 2 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 50 ml
- Víno bílé
- 500 ml
- Voda pitná
- 200 g
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Prohřejeme konzervovaný chřest, zcedíme a přidáme máslo. |
2 | Očištěný syrový chřest vaříme v malém množství osolené vody doměkka. |
3 | Necháme okapat a podlijeme rozehřátým máslem a upravíme na mísu, aby střed byl volný. Necháme na teple. |
4 | Na másle podusíme očištěné žampiony. Do šťávy z hub přidáme bílé víno, citrónovou šťávu, vývar se žloutky, petrželku, muškát a prohřejeme. |
5 | Šťávou podlijeme žampiony a vložíme do středu mísy k chřestu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 188 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 15 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 200,1 mg |
Draslík | 418,4 mg |
Sodík | 498,3 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 1 g |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 25,1 mg |
Vitamín E | 1,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 16,8 mg |
Komentáře a hodnocení