Chřest s dušenými žampiony

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
500 g
Chřest sterilovaný
1 polévková lžíce
Citronová šťáva
100 ml
Hovězí vývar základní
50 g
Máslo čerstvé
1 špetka
Muškátový květ
1 špetka
Petržel - nať
1 špetka
Sůl
2 ks
Vaječný žloutek slepičí
50 ml
Víno bílé
500 ml
Voda pitná
200 g
Žampiony čerstvé

Postup

1

Prohřejeme konzervovaný chřest, zcedíme a přidáme máslo.

2

Očištěný syrový chřest vaříme v malém množství osolené vody doměkka.

3

Necháme okapat a podlijeme rozehřátým máslem a upravíme na mísu, aby střed byl volný. Necháme na teple.

4

Na másle podusíme očištěné žampiony. Do šťávy z hub přidáme bílé víno, citrónovou šťávu, vývar se žloutky, petrželku, muškát a prohřejeme.

5

Šťávou podlijeme žampiony a vložíme do středu mísy k chřestu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 188 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 6 g
Tuky 15 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 200,1 mg
Draslík 418,4 mg
Sodík 498,3 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 1 g
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 25,1 mg
Vitamín E 1,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 16,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz