Zelná polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka s bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 8253 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
2 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
1 špetka | Kmín drcený |
40 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 981,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 69,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb celozrnný žitný, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí zbavíme košťálových částí, nakrájíme na tenké nudličky, osmahneme na rozehřátém sádle, ochutíme tlučeným kmínem a osolíme. Přidáme očištěné brambory nakrájené na kostičky, zalijeme řídkým vývarem a vaříme do měkka. |
2 | Černý chléb nakrájíme na kostičky, nasucho opečeme a přidáme do polévky na talíři. |