Rybízová polévka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová polévka s vínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 8260 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cukr moučkový |
400 g | Rybíz červený |
1 ks | Skořice mletá |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 dl | Víno bílé |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 272g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 340,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rybíz červený, Skořice mletá, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová polévka s vínem postup přípravy receptu:
1 | Polovinu rybízu rozmačkáme a zárověň s celým rybízem zalijeme vodou a vínem. Přidáme kousek celé skořice a krátce povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a osladíme. Podáváme teplou i vychlazenou. |