Zapečené zelné závitky

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme zelí, zbavíme ovadlých listů a odlomíme 6 velkých listů, které spaříme v horké vodě. Pokrájíme zbytek zelí na nudličky.
  • 2
    Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli.
  • 3
    Smícháme rajčatový protlak se 100ml vody.
  • 4
    V hrnci zpěníme na lžíci sádla polovinu cibule a přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a osolíme. Dusíme do poloměkka na mírném ohni.
  • 5
    Na pánvi zpěníme na zbytku sádla zbytek cibule, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda za stálého míchání.
  • 6
    Vmícháme do hotového masa vařenou rýži, osolíme a opepříme. Rozdělíme masovou směs na spařené zelné listy.
  • 7
    Listy sbalíme do závitku od silnějšího konce k tenčímu.
  • 8
    Vymažeme sádlem pekáč, rozložíme na dno polovinu zelí, na zelí vyskládáme závitky a přikryjeme další vrstvou zelí. Zalijeme rozředěným protlakem a 20 minut pečeme.
  • 9
    Zalijeme pokrm zakysanou smetanou a zapékáme 15 minut.
  • 10
    Podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.