Lososové filety s dušenou zeleninou ve sladkokyselém nálevu

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososové filety vložíme do kastrůlku kůží dolů, nalijeme lžíci oleje, ochutíme solí a posypeme několika větvičkami tymiánu. Zakryjeme a na mírném ohni cca 15min podusíme.
  • 2
    Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce, posypeme drceným pepřem, přidáme bobkový list, nalijeme ocet, víno, 5lžic olivového oleje, 200ml vody, osladíme cukrem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5min, poté odstavíme a zeleninu necháme cca 10min odpočívat v nálevu.
  • 3
    Rybu podáváme horkou, na teplé zelenině v nálevu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.