Rozinková bábovka
- Celkový čas:
- 65 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 45 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 špetka
- Citronová kůra
- 168,8 g
- Cukr krupice
- 0,5 ks
- Cukr vanilka
- 3 polévková lžíce
- Hrozinky
- 0,8 ks
- Kypřicí prášek do pečiva
- 170 g
- Mouka polohrubá
- 67,5 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml
- Olej stolní
- 1 špetka
- Sůl
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 400 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Postupně k nim střídavě zašleháváme olej, mouku a vodu. Poté vmícháme prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozinky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Zvolna pečeme 40 - 45 minut. |
2 | Před podáváním bábovku pocukrujeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 384 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 41 g |
Tuky | 23 g |
Uhlovodany | 36 g |
Cholesterol | 109,3 mg |
Draslík | 185,5 mg |
Sodík | 59,2 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,3 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,8 mg |
Komentáře a hodnocení