Vařený květák s kečupem a sýrem

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
80 g
Kečup
1 ks
Květák
80 g
Máslo čerstvé
1 kávová lžička
Sůl
80 g
Sýr Eidam cihla 40%

Postup

1

Očištěný a omytý květák vložíme do hrnce s horkou osolenou vodou a vaříme bez pokličky.

2

Sýr nastrouháme a na pánvi rozpustíme máslo.

3

Měkký květák vyjmeme, dáme na talíř, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem.

4

Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty

Kalorie 295 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 18 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 12 g
Cholesterol 38,0 mg
Draslík 747,5 mg
Sodík 268,8 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 120,5 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 23,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Lucie Klouparová
Vařený květák s kečupem a sýrem
Vařený květák s kečupem a sýrem je lehoučkou variantou oběda nebo večeře. A i když ho zakápnete máslem a kečupem je vážně skvělý. Jsou k němu dobré vařené brambory, které jídlu dodají šmrnc. Květáček jsem vám nafotila bez brambor, aby mezi nimi moc nezanikl a doporučuji tento recept zkusit. Je to mňamka.