Vařený květák s kečupem a sýrem
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 80 g
- Kečup
- 1 ks
- Květák
- 80 g
- Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 80 g
- Sýr Eidam cihla 40%
Postup
1 | Očištěný a omytý květák vložíme do hrnce s horkou osolenou vodou a vaříme bez pokličky. |
2 | Sýr nastrouháme a na pánvi rozpustíme máslo. |
3 | Měkký květák vyjmeme, dáme na talíř, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 295 kcal |
Bílkoviny | 11 g |
Sacharidy | 18 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 12 g |
Cholesterol | 38,0 mg |
Draslík | 747,5 mg |
Sodík | 268,8 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 120,5 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 23,3 mg |
Vařený květák s kečupem a sýrem
Vařený květák s kečupem a sýrem je lehoučkou variantou oběda nebo večeře. A i když ho zakápnete máslem a kečupem je vážně skvělý. Jsou k němu dobré vařené brambory, které jídlu dodají šmrnc. Květáček jsem vám nafotila bez brambor, aby mezi nimi moc nezanikl a doporučuji tento recept zkusit. Je to mňamka.
Vařený květák s kečupem a sýrem je lehoučkou variantou oběda nebo večeře. A i když ho zakápnete máslem a kečupem je vážně skvělý. Jsou k němu dobré vařené brambory, které jídlu dodají šmrnc. Květáček jsem vám nafotila bez brambor, aby mezi nimi moc nezanikl a doporučuji tento recept zkusit. Je to mňamka.
Komentáře a hodnocení