Perlička dušená na slanině

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
436 mg
Cukr
849 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Perličky očistíme, opláchneme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř mírně osolíme. Ztvarujeme je pomocí provázku nebo jehel.
  • 2
    Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme polovinu dávky másla. Na slanině s máslem osmahneme do zlatova jemně nakrájenou cibuli, zastříkneme ji vodou a přidáme pepř a nové koření.
  • 3
    Do vařícího základu vložíme perličky a pod poklicí za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Potom perličky vyjmeme.
  • 4
    Šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme.
  • 5
    Při podávání perličkám nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.