Vepřové žaludky zadělávané se smetanou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žaludky rozkrojíme, odstraníme tuk, dobře vypereme a krátce povaříme ve slané vodě. Slijeme a dle potřeby ještě dočistíme. Vložíme do osolené vody, přidáme očištěnou zeleninu, jednu cibuli, celý pepř a vaříme doměkka.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, vmícháme prolisovaný česnek, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.
  • 3
    Potom přidáme měkké žaludky nakrájené na nudličky, smetanu, majoránku, mletý pepř a hotový pokrm prohřejeme a dochutíme citrónovou šťávou.
  • 4
    Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.