Čína
Recepty na typická jídla kuchyně Číny vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Kuchyně Číny je známá po celém světě a mnoho tradičních jídel se vaří v různých restauracích i mnoha domácnostech. Základem jídel je většinou rýže, ryby, různé maso, zelenina a také koření. Čínské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Nejprve si připravíme marinádu: smícháme lžíci sójové omáčky, lžičku sherry, lžíci kukuřičného škrobu, med a sezamová semínka. Připravíme si...
Kapra dobře omyjeme, na každé straně ryby uděláme nožem 3 příčné řezy. Odstraníme všechny ploutve kromě hřbetní, ocas seřízneme do dvou ostrých...
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a na pánvi s rozehřátým olejem opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme mletou...
Rýži důkladně promyjeme a opláchneme. Poté ji vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Hladina vody nesmí sahat výš než dva centimetry nad povrch rýže. ...
Maso a cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme s ostatními surovinami kromě oleje. Necháme přes noc rozležet v chladu. Ze směsi tvarujeme placičky...
Omyté maso nakrájíme na proužky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem a kořením. Podle chuti opepříme. Mísu přikryjeme fólií a...
Do procezeného drůbežího vývaru, mírně vroucího, zavaříme opláchnuté a na plátky nakrájené vepřové maso - rozmícháme je, aby se neslepilo. Vzniklou...
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na slabé plátky cca 3cm dlouhé. Vložíme je do mísy, osolíme, promícháme s částí máčeného škrobu a s vejci a...
Vepřové maso opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme s částí máčeného škrobu a vejci. Necháme chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme...
Vepřové maso opláchneme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a promícháme s částí máčeného škrobu a s vejci. Necháme krátce odležet. Na pánvi...