Skořicovník pravý (Cinnamomum verum)

Jinak pravá skořice, cejlonská skořice, cinamom, kancel. Používáme sušenou kůru, mletou nebo ruličky. Skořice chutná jemně, nasládle a zároveň hořce. Je vysoce aromatická. Její použití v kuchyni je univerzální. Koření se jí sladké pokrmy, koláče, pečivo, svařené víno, čaj. Přidává se i do pokrmů z masa, zejména v orientální kuchyni. K určení kvality skořice existuje samostané měřítko hodnoty "ekelle". Nejkvalitnější skořice je hodnocena čísly 00000. Čím je nul méně, tím je kvalita skořice nižší. Skořicový prášek i ruličky uchováváme bez přístupu vzduchu v suchu a temnu.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.