Jelen sika

Jelen sika pochází z východní Asie,  divoce žijící četné populace vytvořil v jihozápadních Čechách. Vyskytuje se u nás ve dvou poddruzích – sika Dybowského a sika japonský.

Doba lovu siků začíná v srpnu a končí v prosinci.

Říje u siků probíhá v říjnu a listopadu. Samci dosahují hmotnosti 100kg a výšky v kohoutku až 110cm. Laně váží asi 70kg, koloušci okolo 35kg. Sika je podobný daňkovi, nemá ale lopatkovité paroží.

Maso siků je jemné, tmavší a chuťově výraznější než maso daňčí. Kuchyňská příprava je stejná jako u daňčího masa.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.