Jitrnice – vařený

Jitrnice je oblíbeným produktem tradiční české zabíjačky. Jedná se o vařenou klobásu z masa vepřové hlavy, kůže, jater, srdce, jazyku a ječmenných krup. K ochucení slouží česnek a majoránka. Podobný masný výrobek je jelito, které se vyrábí z vepřové krve s kousky masa, koření se majoránkou, česnekem, novým kořením a někdy zázvorem. Střívka u jitrnic a jelit se upevňují špejlí. Jitrnice měří 18cm a široká je 4cm. Obvykle se podává smažená s kysaným zelím a bramborami.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.