Jeseter ruský

Vyskytuje se v Azovském, Kaspickém a Černém moři a v dolních tocích Dunaje a Volhy.

Jeseter ruský je vzhledem podobný jeseterovi velkému, dorůstá ale jen do délky 2,40m a dosahuje hmotnosti 115kg. Ústa ryb jsou tupá, zaokrouhlená.

Maso je křehké, libové, vhodné ke smažení a dušení v troubě.

 

Kříženci větších druhů jeseterů s jeseterem malým nejsou samostatným druhem, jsou ale rovnocenní s čistokrevnými druhy. V Evropě se prodávají poměrně často.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.