Babiččina bábovka

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
55 minut

Ingredience

Počet porcí
400 g
Cukr krupice
20 g
Cukr moučkový
0,5 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva
225 g
Máslo čerstvé
250 ml
Mléko plnotučné
350 g
Mouka polohrubá
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce
Olej rostlinný
4 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Šlehačem zpracujeme máslo, cukr, mouku, mléko, prášek do pečiva a vejce. Vše hněteme do hladkého těsta.

2

Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 23 cm.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50-55 minut.

4

Hotovou bábovku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy a pocukrujeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 630 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 87 g
Tuky 29 g
Uhlovodany 85 g
Cholesterol 159,6 mg
Draslík 98,9 mg
Sodík 41,7 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 225,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz