Babiččina bábovka
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 55 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 400 g
- Cukr krupice
- 20 g
- Cukr moučkový
- 0,5 kávová lžička
- Kypřicí prášek do pečiva
- 225 g
- Máslo čerstvé
- 250 ml
- Mléko plnotučné
- 350 g
- Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 4 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Šlehačem zpracujeme máslo, cukr, mouku, mléko, prášek do pečiva a vejce. Vše hněteme do hladkého těsta. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 23 cm. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 50-55 minut. |
4 | Hotovou bábovku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy a pocukrujeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 630 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 87 g |
Tuky | 29 g |
Uhlovodany | 85 g |
Cholesterol | 159,6 mg |
Draslík | 98,9 mg |
Sodík | 41,7 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 225,5 mg |
Komentáře a hodnocení