Mramorovaná vejce
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Čaj černý
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 1000 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Vejce uvaříme na tvrdo. Skořápku lehce rozbijeme tak, aby popraskala na celém povrchu vejce, ale neloupeme. |
2 | Vejce přendáme do nádoby s čajem a necháme 15 minut louhouvat. |
3 | Poté vejce vyndáme, necháme okapat a zcela vystydnout. |
4 | Po oloupání budou vejce na povrchu jemně mramorovaná. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 166 kcal |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 1 g |
Tuky | 12 g |
Uhlovodany | 904,8 mg |
Cholesterol | 490,7 mg |
Draslík | 156,0 mg |
Sodík | 182,5 mg |
Vláknina | 0,0 mg |
Vitamín A | 564,9 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 1,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,1 mg |
Mramorovaná vejce
hnus
hnus
Komentáře a hodnocení