Mramorovaná vejce

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Čaj černý
4 ks
Vejce slepičí
1000 ml
Voda pitná

Postup

1

Vejce uvaříme na tvrdo. Skořápku lehce rozbijeme tak, aby popraskala na celém povrchu vejce, ale neloupeme.

2

Vejce přendáme do nádoby s čajem a necháme 15 minut louhouvat.

3

Poté vejce vyndáme, necháme okapat a zcela vystydnout.

4

Po oloupání budou vejce na povrchu jemně mramorovaná.

Nutriční hodnoty

Kalorie 166 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 1 g
Tuky 12 g
Uhlovodany 904,8 mg
Cholesterol 490,7 mg
Draslík 156,0 mg
Sodík 182,5 mg
Vláknina 0,0 mg
Vitamín A 564,9 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 1,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
achcha@seznam.cz
Mramorovaná vejce
hnus