Balkánský sýr naložený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balkánský sýr naložený
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 34970 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
200 ml | Olej slunečnicový |
100 g | Olivy nakládané |
2 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
250 g | Sýr balkánský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 55,6mg |
Draslík | 131,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 21,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Olej slunečnicový, Olivy nakládané, Rozmarýn čerstvý, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Balkánský sýr naložený postup přípravy receptu:
1 | Bylinky, bobkový list, česnek, chilli a balkánský sýr nakrájený na kostky asi 1,5 cm vrstvíme střídavě do uzavíratelné sklenice spolu s olivami. Postupujeme tak, že sýr dáváme co nejblíže k sobě a do mezer mezi klademe olivy. |
2 | Naplněnou sklenici zalijeme olivovým olejem a dolijeme slunečnicovým. K podávání je takto naložený sýr připraven po třech dnech. |
Poznámka
Můžeme nahradit feta sýrem nebo použít oba. Sýr feta je hladší a jemnější, balkánský sýr je zase pevnější a lépe se s ním pracuje. V chladničce vydrží naložený sýr až měsíc.