Mořský jazyk na marsale - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk na marsale
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35871 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 plátek | Mořský jazyk |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
4 ks | Šalotka |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl | Víno Marsala |
6 dl | Voda pitná |
150 ml | Vývar zeleninový |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 765,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý, Šalotka, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mrkev kořen, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Víno Marsala, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk na marsale postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme vodu, oloupanou a přepůlenou cibuli, oškrábanou a přepůlenou mrkev, rybí kosti a kůži a bobkové listy a přivedeme do varu. Zmírníme plamen a povaříme směs hodinu, poté vývar procedíme a vyhodíme kosti a kůži a necháme stát. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme pokrájené šalotky a smažíme 3 minuty. Přidáme přepůlené žampiony a smažíme další 3 minuty. Přidáme kuličky pepře a postupně rybí maso. Z obou stran smažíme plátky do zlatohněda. Poté je vyndáme a udržujeme teplé. |
3 | Přilijeme do směsi vývar a víno a necháme povařit 5 minut. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Omáčkou přelijeme rybí plátky a podáváme. |