Boršč se zelím a vepřovým masem

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bobkový list
300 g
Brambory
50 g
Celer bulvový
100 g
Červená řepa sterilovaná
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
0,5 polévková lžíce
Cukr krupice
60 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 ks
Hřebíček
1 špetka
Kmín mletý
100 g
Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový
3 ks
Pepř černý celý
100 g
Petržel kořen
60 g
Protlak rajčatový
70 g
Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička
Sůl
300 g
Vepřová plec
1,4 l
Voda pitná
200 ml
Zakysaná smetana
300 g
Zelí kysané

Postup

1

Zelí nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, maso na kostky, kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme, syrové brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, hrášek a pokrájenou červenou řepu omyjeme a necháme okapat.

2

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, poté vmícháme nastrouhanou zeleninu, rajčatový protlak, promícháme, zalijeme vodou, vložíme brambory a vaříme 35 minut. Do polévky vmícháme zelí, koření, cukr, sůl a vaříme do měkka. Před koncem varu přidáme ocet, hrášek s řepou a česnekem, necháme ještě přejít varem a odstavíme. Do hotové polévky zamícháme kysanou smetanu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 319 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 17 g
Tuky 58 g
Uhlovodany 14 g
Cholesterol 45,3 mg
Draslík 502,4 mg
Sodík 249,4 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 27,5 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz