Řízky ze zeleniny s masem

Celkový čas:
28 minut
Doba přípravy:
3 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
80 ml
Olej rostlinný
0,3 kávová lžička
Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička
Sůl
130 g
Sýr Eidam cihla 30%
4 ks
Vejce slepičí
300 g
Vepřová kýta
600 ml
Voda pitná
400 g
Zeleninová směs francouzská - mražená

Postup

1

Vepřové maso nakrájíme nadrobno, na oleji osmažíme. Zmraženou zeleninu přelijeme vodou, vložíme na 5 minut do vroucí vody, slijeme a necháme řádně okapat. Sýr nastrouháme na jemno.

2

V míse promícháme rozšlehaná vejce se sýrem, osolíme, opepříme, přidáme zeleninu s usmaženým masem. Směs vypracujeme do kompaktní hmoty, tvoříme řízečky, smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

Nutriční hodnoty

Kalorie 532 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 4 g
Tuky 42 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 295,6 mg
Draslík 329,8 mg
Sodík 225,4 mg
Vláknina 33,1 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,4 mg
Vitamín E 2,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz