Řízky ze zeleniny s masem
- Celkový čas:
- 28 minut
- Doba přípravy:
- 3 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 80 ml
- Olej rostlinný
- 0,3 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 130 g
- Sýr Eidam cihla 30%
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 300 g
- Vepřová kýta
- 600 ml
- Voda pitná
- 400 g
- Zeleninová směs francouzská - mražená
Postup
1 | Vepřové maso nakrájíme nadrobno, na oleji osmažíme. Zmraženou zeleninu přelijeme vodou, vložíme na 5 minut do vroucí vody, slijeme a necháme řádně okapat. Sýr nastrouháme na jemno. |
2 | V míse promícháme rozšlehaná vejce se sýrem, osolíme, opepříme, přidáme zeleninu s usmaženým masem. Směs vypracujeme do kompaktní hmoty, tvoříme řízečky, smažíme na oleji z obou stran dozlatova. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 532 kcal |
Bílkoviny | 33 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 42 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 295,6 mg |
Draslík | 329,8 mg |
Sodík | 225,4 mg |
Vláknina | 33,1 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,4 mg |
Vitamín E | 2,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,8 mg |
Komentáře a hodnocení