Halibut v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halibut v alobalu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Fazolové lusky zelené |
4 plátek | Halibut atlantický |
150 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Olej sójový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
250 g | Sójové výhonky |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 457,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Halibut atlantický, Olej sezamový, Pepř bílý, Sójové výhonky, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej sójový, Omáčka sójová, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halibut v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Halibuta omyjeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
2 | Olej sezamový a sójový rozehřejeme na pánvi a osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a zázvor. |
3 | Na 180 stupňů předehřejeme troubu. |
4 | Sójové klíčky omyjeme a necháme okapat. Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Sladké lusky očistíme, nakrájíme na kousky dlouhé 2cm. |
5 | Zeleninu dáme do pánve, podlijeme sójovou omáčkou a sherry. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 8 minut. |
6 | Na plech dáme alobal, na něj položíme zeleninu a rybu. Alobal přeložíme a stiskneme spoje. |
7 | Pečeme 15 minut. |
8 | Ihned podáváme s dušenou zeleninou. |