Malý bílý chléb z domácí pekárny

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
0,5 kávová lžička
Cukr krupice
15 g
Droždí
0,5 kávová lžička
Kmín drcený
400 g
Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička
Sůl
260 ml
Voda pitná

Postup

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.

3

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou a necháme ho pomalu vychladnout.

4

Kráječem na chleba ho můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.

Nutriční hodnoty

Kalorie 357 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 74 g
Tuky 2 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 113,2 mg
Sodík 332,9 mg
Vláknina 408,8 mg
Vitamín A 11,1 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,1 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Aleisa
Malý bílý chléb z domácí pekárny
Tyto bílé chleby dělám asi nejčastěji. U tohoto receptu jsem ještě musela dosypat 50 g mouky, jelikož těsto bylo dost řídké. Ale to je jako kdy, vždy záleží jakou máme mouku. Některá je "žíznivá" a některá méně. Povrch bochníku jsem nijak před kynutím neupravovala, proto není bochník moc vzhledný. Výhoda domácí pekárny je ta, že můžete třeba pracovat na zahradě a jak se vrátíte, tak máte upečený chlebíksmile