Pivní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní salát
Pivní salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52836 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Pažitka |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
10 ks | Ředkvička |
170 g | Salám Gothajský |
3 špetka | Sůl |
350 g | Sýr Krkonošský pivní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 203,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Pažitka, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Salám Gothajský, Sýr Krkonošský pivní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní salát postup přípravy receptu:
1 | Pivní sýr nakrájíme na kostičky, dáme ho do mísy a přilijeme 0,5 dl piva. Měkký salám nakrájíme na tenké proužky a přidáme k sýru. Očistíme a omyjeme ředkvičky, jarní cibulku se zelenou natí a pažitku. Ředkvičky a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, pažitku pokrájíme nadrobno. Zeleninu přimícháme k sýru. Salát dochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Podáváme ho vychlazený. |
Chlapům moc chutnal