Zeleninový vývar základní světlý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový vývar základní světlý
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 55475 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Celer - nať |
1 ks | Česnek |
4 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 ks | Pórek |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
6 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 149,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Paprika červená, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový vývar základní světlý postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme pepř a mírně osolíme. |
2 | Přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a vaříme cca 60 minut. Přes jemný cedník scedíme do čistého hrnce a dál redukujeme tekutinu na potřebné množství. |
Poznámka
Použijeme jako polévku nebo základ např. do omáček či při přípravě masa.