Srbská pikantní omáčka
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 6 stroužek
- Česnek
- 500 g
- Kapie
- 300 g
- Lilek
- 40 ml
- Ocet jablečný
- 30 ml
- Ocet vinný
- 200 ml
- Olej olivový extra panenský
- 500 g
- Paprika červená
- 2 g
- Pepř černý mletý
- 12 g
- Sůl
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Celé papriky, lilky, kapie vyskládáme na suchý plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny. Zeleninu oloupeme, zbavíme stopek a jadřinců, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. |
2 | Zeleninu umeleme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme olejem, octem a dusíme, až se olej se zeleninou spojí. |
3 | Tuto omáčku používáme k pečeným a grilovaným masům. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 290 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 28 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 240,4 mg |
Sodík | 591,2 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 81,8 mg |
Vitamín E | 1,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,4 mg |
Komentáře a hodnocení