Srbská pikantní omáčka

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
6 stroužek
Česnek
500 g
Kapie
300 g
Lilek
40 ml
Ocet jablečný
30 ml
Ocet vinný
200 ml
Olej olivový extra panenský
500 g
Paprika červená
2 g
Pepř černý mletý
12 g
Sůl
1 l
Voda pitná

Postup

1

Celé papriky, lilky, kapie vyskládáme na suchý plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny. Zeleninu oloupeme, zbavíme stopek a jadřinců, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

2

Zeleninu umeleme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme olejem, octem a dusíme, až se olej se zeleninou spojí.

3

Tuto omáčku používáme k pečeným a grilovaným masům.

Nutriční hodnoty

Kalorie 290 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 11 g
Tuky 28 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 240,4 mg
Sodík 591,2 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 81,8 mg
Vitamín E 1,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz