Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58849 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na přípravu zeleniny | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Kapie |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
100 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Okurky nakládané |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Rajčatový protlak |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Na dohotovení | |
30 g | Křen |
200 g | Tatarská omáčka |
Na Gril | |
1 dl | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 472,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 459,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Česnek, Cibule, Feferony, Okurky nakládané, Paprika zelená, Sůl, Křen, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý, Hořčice, Kapie, Kečup ostrý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatový protlak, Tatarská omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky rozkrájíme, okraje nařízneme, posypeme solí, pepřem, pokapeme olejem. Vložíme do lednice a necháme maso 180 minut odležet. V pánvi rozpálíme máslo a osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, okurky, kapie, drobně nasekané feferonky, na tenké plátky krájený česnek. Zeleninu promícháme a vlijeme do ní protlak, kečup, worcester, hořčici. Osolíme, opepříme, vše dusíme za častého míchání do změknutí zeleniny. |
2 | Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem, na rošt vyskládáme připravené roštěnky. Grilujeme je 6 - 7 minut po každé straně. |
3 | Roštěnky poklademe na jednotlivé talíře,vedle dáme teplou zeleninu. Roštěnky polijeme tatarskou omáčkou, navrch umístíme jemně nastrouhaný křen. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé s čerstvým (nebo na grilu opečeným) chlebem. Vhodné jsou také opečené krajíce veky.