Grilované roštěnky s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 247 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované roštěnky s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 247 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 240 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58851 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
6 ml | Citrónová šťáva |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Na bylinkové máslo | |
---|---|
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citrónová kůra |
250 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Oregano |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
Na dohotovení | |
2 ks | Cibule |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 91,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 140,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Olej slunečnicový, Sůl, Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Citrónová kůra, Oregano nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované roštěnky s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené roštěnky posypeme solí, pepřem, jemně naklepeme, v misce je polijeme olivovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou a přiložíme bobkový list. V lednici nebo na chladném místě necháme 240 minut odležet. Bylinkové máslo připravíme tak, že do misky vložíme při pokojové teplotě změklé máslo. Přidáme drobně nasekanou nebo nastrouhanou okurku a cibuli, drobně sekanou petrželovou nať, jemně postrouhanou citrónovou kůru. Nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, oregano a vše dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme ztuhnout. |
2 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplou. Naskládáme připravené roštěnky, grilujeme po obou stranách 5 - 7 minut. |
3 | Měkké roštěnky rozdělíme na jednotlivé talíře, porce ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli, přidáme na plátky rozkrájené bylinkové máslo a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s čerstvým, ale také na grilu opečeným pečivem. Maso můžeme naložit den dopředu.