Loupáky bez kynutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Loupáky bez kynutí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Martin Zinek |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (30%) |
ID receptu: | 59376 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
110 g | Máslo |
150 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 39,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva, Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Loupáky bez kynutí postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, prášku do pečiva, soli, 2 vajec, cukru, oleje a mléka vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout. |
2 | Z připraveného těsta vyválíme tenčí plát, na který nakrájíme plátky másla. Rukama do těsta máslo dobře zapracujeme. Z těsta opět vyválíme slabý plát a krájíme malé trojúhelníky, které zavineme do tvaru loupáčků. |
3 | Loupáčky urovnáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. |
4 | Máslové loupáčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C. |
5 | Loupáčky bez kynutí podáváme teplé, vlažné i studené. |