Indiánci
- Celkový čas:
- 90 minut
- Doba přípravy:
- 50 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 40 g
- Cukr krupice
- 130 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 ks
- Vaječný bílek slepičí
- 4 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 200 g
- Cukr krupice
- 1 polévková lžíce
- Marmeláda rybízová
- 3 ks
- Vaječný bílek slepičí
- 100 ml
- Voda pitná
- 150 g
- Čokoláda na vaření
- 3 polévková lžíce
- Mléko plnotučné
- 40 g
- Tuk ztužený
Postup
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150°C. |
2 | Nejprve připravíme těsto. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož po částech zašleháme zbylý cukr. Ke žloutkové pěně vmícháme prosátou mouku a po částech lehce „zabalíme“ bílkový sníh. Vzniklé těsto dáme do cukrářského sáčku a na vyložený plech stříkáme piškoty. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut. |
3 | V mezičase připravíme krém. Dvě třetinu cukru dáme do kastrolu, přelijeme vodou, zamícháme a na mírném plameni vaříme, až vznikne rozvar (přes drátěné oko vyfukujeme z rozvaru bubliny). |
4 | Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr. Poté opatrně za stálého šlehání vlijeme cukrový rozvar, až vznikne tuhý krém. Zcela na závěr všleháme marmeládu. |
5 | Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené piškoty ho nastříkáme do tvaru klasických „indiánků“. Po vychlazení indiánky poléváme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním a umícháním všech surovin. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 512 kcal |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 73 g |
Tuky | 20 g |
Uhlovodany | 57 g |
Cholesterol | 247,1 mg |
Draslík | 98,7 mg |
Sodík | 90,6 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 288,4 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 1,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 21,1 mg |
Komentáře a hodnocení