Indiánci

Celkový čas:
90 minut
Doba přípravy:
50 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
40 g
Cukr krupice
130 g
Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks
Vaječný bílek slepičí
4 ks
Vaječný žloutek slepičí
200 g
Cukr krupice
1 polévková lžíce
Marmeláda rybízová
3 ks
Vaječný bílek slepičí
100 ml
Voda pitná
150 g
Čokoláda na vaření
3 polévková lžíce
Mléko plnotučné
40 g
Tuk ztužený

Postup

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150°C.

2

Nejprve připravíme těsto. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož po částech zašleháme zbylý cukr. Ke žloutkové pěně vmícháme prosátou mouku a po částech lehce „zabalíme“ bílkový sníh. Vzniklé těsto dáme do cukrářského sáčku a na vyložený plech stříkáme piškoty. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut.

3

V mezičase připravíme krém. Dvě třetinu cukru dáme do kastrolu, přelijeme vodou, zamícháme a na mírném plameni vaříme, až vznikne rozvar (přes drátěné oko vyfukujeme z rozvaru bubliny).

4

Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr. Poté opatrně za stálého šlehání vlijeme cukrový rozvar, až vznikne tuhý krém. Zcela na závěr všleháme marmeládu.

5

Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené piškoty ho nastříkáme do tvaru klasických „indiánků“. Po vychlazení indiánky poléváme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním a umícháním všech surovin.

Nutriční hodnoty

Kalorie 512 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 73 g
Tuky 20 g
Uhlovodany 57 g
Cholesterol 247,1 mg
Draslík 98,7 mg
Sodík 90,6 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 288,4 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 1,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 21,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz