Krátce solené, vyuděné maso. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 500 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krátce solené, vyuděné maso.
Celkový čas: | 500 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 480 minut |
Autor: | sarka01 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (95%) |
Ocenění: | |
ID receptu: | 64387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Sůl |
3 kg | Vepřové maso tučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 4,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krátce solené, vyuděné maso. postup přípravy receptu:
1 | Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme. |
2 | Připravené maso v míse přiklopíme pokličkou, nebo potravinářskou fólii. Takto vložíme minimálně přes noc do lednice. |
3 | Druhý den maso vyndáme - mírně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a zavěsíme do udírny. |
4 | Udíme zhruba 6 až 8 hodin, dle velikosti masa. |
5 | Maso vyndáme z udírny, vyhákneme háček a odstraníme provázek, poté můžeme servírovat. |
Poznámka
Místo provázku, lze použít uzenářskou síťku. Do udírny přikládáme pravidelně po malém množství dřeva. Hotové maso podáváme ještě teplé například s křenem.
Naprosto skvělé, žádné dlouhé čekání, než se maso pořádně nasákne solí!!! Výsledek je výborný!!!doporučuji Všem!!!