Rýžové kuličky s krevetovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové kuličky s krevetovou náplní
Rýžové kuličky s krevetovou náplní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7327 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
200 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
200 g | Rýže Basmati |
0,5 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 68,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 149,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Limetka, Omáčka rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Krevety tygří - loupané, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové kuličky s krevetovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Poté z ní utvoříme vlhkýma rukama cca 12 kuliček. Na náplň smícháme vyloupané krevety, 2 lžíce rybí omáčky a najemno nastrouhaný čerstvý zázvor. Do každé rýžové kuličky uděláme jamku, vložíme náplň a kuličku uzavřeme. Naskládáme je do bambusových košíčků a posypeme chilli vločkami. |
2 | Ve woku přivedeme k varu vodu, košíčky naskládáme na sebe, usadíme do woku a zakryjeme. Vaříme v páře celkem 30min, mezitím vyměníme horní košíček za spodní. |
3 | Na dip smícháme zbytek rybí omáčky, šťávu vylisovanou z limety, najemno nasekané chilli papričky a nasekaný koriandr. |
Skvělý předkrm