Večeře
Večeře je poslední velké jídlo dne, je méně sytá i lehčí než oběd a většinou se skládá jen z jednoho chodu. Při různých oslavách, výročích nebo setkáních se podává slavnostní večeře, která je samozřejmě bohatší. Zvláštní podobu má tzv. romantická večeře, při které atmosféru vytváří například svíčky, hudba, šampaňské…
Recepty na teplé i studené večeře pro každou příležitost jsou v této části. V poslední době jsou velmi oblíbené i rychlé večeře nebo jídla z 5 a méně surovin - a recepty na ně vám samozřejmě také nabízíme...
Oloupané, na kostičky nakrájené jablko smícháme v misce s rozdrobeným sýrem, nasekanými ořechy a nasekanou jarní cibulkou. Očištěné a omyté...
Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova...
Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku,...
Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut. Oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Lanýže očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce s lanýži upravíme na talířky a...
Žervé do hladka rozmícháme s nasekanými ořechy, petrželkou a lžící sherry. Pokud bude krém příliš hustý, přidáme trochu vody. Čekanku rozebereme...
Jáhly dobře propereme v horké vodě. Vložíme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši. Do husté...
Krabí maso z konzervy scedíme ze šťávy a necháme okapat. Omyjeme kopr, petrželku, polovinu drobně pokrájíme, polovinu snítek si odložíme na ozdobu....
Žampiony: Žampiony očistíme, umyjeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme do hrnce. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenká kolečka...
Omyjeme brambory, uvaříme je ve slupce v 7 dl vody doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy,...
Rajčata i mozzarellu pokrájíme na přibližně stejně tlusté plátky. Ty poté střídavě naskládáme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, zakápneme...