Alburnus alburnus

Latinský název pro sladkovodní rybu, která se česky jmenuje ouklej. Anglicky Uckeley, francouzsky Ablette, německy Ukelei (Uckelei, Ickelei, Laube), italsky Ghiozzo, španělsky Locha. Jde o plevelnou rybu, která nebývá běžně prodávána na trhu, mezi rybáři však je oblíbenou pochoutkou. Nejčastěji se lehce obaluje v mouce a smaží na oleji.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.