Cukrářská škola
S naší online cukrářskou školou se rychle a jednoduše naučíte připravovat nejen báječné a chutné dorty, ale také různé zákusky, polevy apod. Základem úspěchu jsou kvalitní suroviny,a jejich přesné množství i důkladné zpracování, a samozřejmě také dodržení doporučené teploty a doby pečení. Nesmíme zapomenout také na kvalitní cukrářské potřeby. Pokud se budete vyhýbat různým experimentům, pak máte úspěch zaručený. Svoji pekařskou fantazii zapojte až ve chvíli, kdy máte dostatek zkušeností, využít ji můžete i při případném zdobení.
Videonávod je mnohem výstižnější než fotografie a s pomocí videa „vyučuje“ i naše Cukrářská škola. S názornými profesionálními postupy a radami cukrářky Ivety Fabešové pro vás pečení i cukrářství bude víc, než snadné... Hledáte cukrářské potřeby? Podívejte se na ozdobdort.cz
Základem pečení je těsto, které se připravuje smícháním různých ingrediencí. Těsto se tepelně upravuje především pečením a pak se může podle druhu pečiva dál potahovat, potírat, zdobit… Při přípravě těsta se musí dodržet několik základních pravidel.
Sladká těsta se připravují nejčastěji. Pečou se z nich dorty, rolády, různé koláče, bublaniny, zákusky, cukroví, vánočky, vafle, muffiny nebo cucake a mnohé další moučníky.
Dort je velmi oblíbené a často připravované sladké pečivo, které se peče především z piškotového těsta. Dorty se promazávají mnoha druhy náplní a povrchově různými způsoby zdobí.
Dort se stává dortem, až když je povrchově ozdobený. Připravili jsme pro vás fotonávody, podle kterých snadno vyrobíte různé trojrozměrné dekorace na dorty pro různé příležitosti.
Ozdobte své dorty trojrozměrnými jedlými dekoracemi! Podle našich fotonávodů je zvládne vyrobit opravdu každý.
I když je v obchodech k dostání velké množství chleba a různých druhů slaného pečiva, je jejich pečení doma stále víc oblíbené. V domácnostech se mimo chleba velmi často pečou i bagety, tyčinky nebo různé záviny a koláče se slanými náplněmi.
Bonbon je cukrovinka, pocházející z Francie, kde se poprvé objevila v 17. století. Výroba bonbónů zaznamenala velký vývoj po druhé světové válce a postupně se začaly vyrábět v mnoha druzích.
Pralinky jsou velmi chutné sladké čokoládové plněné bonbóny. Pravděpodobně nejznámější jsou belgické pralinky, ale vyrábí se prakticky po celém světě a můžete si je dokonce připravit i sami doma.
Lízátka jsou velmi oblíbenou cukrovinou především u dětí. Na trhu jsou různé druhy lízátek v mnoha tvarech a příchutích, ale nejzdravější budou určitě ta, která si vyrobíte sami. Domácí výroba lízátek není složitá a ani finančně nákladná.
Domácí sušenky můžete mít doma i několik týdnů a můžete je kdykoliv nabídnout návštěvě nebo si je dát třeba jen jako pamlsek u sledování televize. Jejich příprava není složitá a upéct je dokáže opravdu každý.
- 11
Suflé
Suflé je lehký nadýchaný dezert, připravovaný z čokolády, různých druhů ovoce i jiných ingrediencí a našlehaných vaječných bílků. Servíruje se při nejrůznějších příležitostech.
Vánoce i Velikonoce jsou obdobím, kdy domácnosti provoní čerstvé pečivo. Na Vánoce se peče především mnoho druhů cukroví a tradiční vánočka, na Velikonoce pak bochánek nebo věnec, beránek a také Jidáše.