Alge

Německý výraz pro mořskou řasu, jež se používá hlavně jako přísada do polévek, salátů, zeleniny apod. V Číně a Japonsku pod názvy Arame, Hijiki, Kombu, Mekabu, Nori, Kanten, Dai choy goh, Kyauk kyaw, Chun chow a Wakame. V mořích severní Evropy pod názvy Agar-Agar, Alginat, Dulse, Glasschmalz, Laver, Ruducha. Chutná jemně po moři a trochu nasládle, obsahuje minerály, vitaminy a stopové prvky. Před použitím je vhodné řasu spařit (blanšírovat).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.