Allerlei

Německá specialita z okolí Lipska. Ve směsi mléka a vody se vaří smrže a potom se přidá na kousky nakrájená zelenina (mrkev, květák, zelené fazolkové lusky, chřestové špičky, zelený hrášek, růžičková kapusta). Tekutina se vydusí a zůstanou houby a zelenina s mléčnou příchutí. Pokrm se servíruje s omáčkou ze smetany, mouky, másla a masového vývaru. Jiný název je Leipziger Allerei.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.