Alsace, alsacienne

Francouzský název kraje na francouzsko-německém pomezí, jenž se vyznačuje rázovitou kuchyní, ovlivněnou oběma národy. Typickou součástí alsaských pokrmů je hlavně zelí, uzený bůček a bílé víno (např. Choucroute), dalšími typickými pokrmy jsou Carpe au lard (kapr na slanině), Coq ? la bi?re (kohout na pivě), Kugelhopf (bábovka) nebo Zewelwa? tarte aux oignons (cibulový koláč).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.