Ambiente
Italský výraz znamenající „prostředí“. Používá se často v gastronomii, buď jako vyjádření útulnosti restaurace, nebo jako popis prostředí důležitého pro vznik nějakého pokrmu. U výroby sýrů se výrazu Ambiente používá tehdy, je-li u určitého druhu přesně určeno, v jakém prostředí má sýr zrát (jeskyně, speciální sklep apod.).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
![](/_next/static/media/guy-transparent.e7ac599d.png?w=828&q=75)
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
![](/_next/static/media/guy-transparent3.409405ec.png?w=828&q=75)
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.