Amygdalus communis

Latinský výraz pro mandlovník (mandloň). Jiné latinské názvy jsou Prunus amygdalus a Prunus dolcis. Anglicky Almond, francouzsky Amande (Lamandier), německy Mandeln, italsky Mandorle, španělsky Almendro (Almande). Patří mezi růžovité, podobně jako meruňka. Jeho plody mají pod kožovitým obalem pecku s jádrem, jemuž se říká mandle. Mandle jsou oblíbenou surovinou v kuchyních celého světa, zvláště při přípravě moučníků, zejména ve Španělsku, na Mallorce a v Karibiku.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.