Andalouse

Recepty z Andalusie ve Španělsku. Typické pro tuto oblast jsou přílohy z dušených rajčat, papriky plněné rýží nebo nadívané cukety. Tyto přílohy se podávají k pečené drůbeži nebo masu. Labužníci si nejvíc cení vypečené šťávy, která se s přílohou smíchá. Studená andaluská omáčka (Sauce andalouse) je připravena z majonézy, rajčatového protlaku a rozemletých červených paprik. Podává se vesměs k rybám.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.