Angostura

Tekutá směs koření, vyznačující se typickou hořkostí. Tento extrakt se vyrábí na Trinidadu a okolních ostrovech. Základem je prý kůra z tropického stromu, k níž se přidává hřebíček, skořice, muškátový květ i oříšek, švestky, chinin, rum, kořen hořce a další koření. Angostura je přísadou do koktejlů, ale užívá se i v kuchyni, zvláště v Karibiku, kde je součástí pokrmů „cajunské“ kuchyně. V Evropě se přidává do zmrzliny, zavařenin a pudinků.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.