Anna

Úprava brambor, kterou její autor, francouzský kuchař Adolphe Dugléré, věnoval paní Anně Deslionsové, významné dámě ve společnosti konce 19. století. Na francouzských jídelních lístcích bývá pod názvem Pommes Anna, na německých lístcích jako Annakartoffeln. Recept je jednoduchý: velmi tenké plátky masitých brambor se naskládají vějířovitě přes sebe do jedné vrstvy a zapečou v troubě na másle.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.