Anthriscus cerefolium
Latinský název pro koření, jež se česky jmenuje kerblík. Lidově se mu říká také třebule. Patří mezi miříkovité, podobně jako kopr, petržel, fenykl apod. Anglicky Chervil, francouzsky Anthriscus (Cerfeuil), německy Kerbel, italsky Cerfoglio. Chuť je kořenná až sladká, podobná anýzu, avšak jemnější. Někomu může chutí a vůní připomínat petržel. Mladé lístky se používají do krémových polévek a salátů. Kerblík se někdy míchá s petrželovou natí. Vhodné koření pro přípravu vaječných jídel, bešamelových brambor, dušené mrkve. Může být součástí balíčku „bouquet garni“ (viz Bouquet garni).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.