Appenzeller

Švýcarský polotvrdý sýr „holandského“ typu, původem z okolí St. Gallen. Vyrábí se v bochnících vážících 6–8 kg. Kdysi byl tento sýr příčinou sporů mezi sedláky a klášterem. Je to tradiční velmi aromatický sýr z kravského mléka, má jen několik děr a načervenalou kůrku. Varianta s omezenou tučností a velmi pikantní chutí se jmenuje Appenzeller Rässkäse. Dále viz Schweizer Käse.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.