Ardennaise

Francouzský výraz pro označení způsobu úpravy „po ardensku“ (Ardeny jsou hornatá a lesnatá oblast v severní Francii, Belgii a Lucembursku). Většinou se tímto názvem označují pokrmy ze zvěřiny nebo takové, při jejichž přípravě se používá ardenská šunka (Jambon des Ardennes). Je to belgická velmi kvalitní šunka, která se chuťově vyrovná těm nejslavnějším: parmské, yorské a bayonnské. Maso se nejprve marinuje (hlavně v jalovci) a potom udí studeným kouřem.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.