Armillaria mellea

Latinský název pro houbu, která se česky jmenuje václavka. Anglicky Honey fungus (Bootlace fungus), francouzsky Armillaire, německy Hallimasch, italsky Chiodino, rusky Opjonok. Tato houba je oblíbená i u nás, roste hlavně v trsech na dřevinách. Objevuje se v lesích na podzim (na svátek sv. Václava), hojně se vyskytuje v posledních měsících roku, má přezdívku „konec houbařské sezony“. Za syrova je mírně jedovatá, musí se déle vařit nebo dusit. Je vhodná do polévek a dušených směsí.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.