Armoracia rusticana

Latinský název pro křen. Jiný název je Chochlearia armoracia. Tato rostlina patří mezi brukvovité, podobně jako zelí, kedluben apod. Palčivý kořen křenu selského se strouhá čerstvý a přidává jako příloha k vařeným masům či uzeninám, ale používá se také do omáček, především do křenové. Ta se tradičně podává s vařeným hovězím masem. Křen lze kombinovat se strouhaným jablkem nebo ředit hovězím vývarem. Anglicky Horse-radish, francouzsky Raifort, německy Meerrettich (Kren), italsky Ramolaccio (Rafano, Crenno), španělsky Rábano (stejně jako ředkvička!) nebo Picante. Zvláštní odrůdou je Radi.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.