Armoricaine

Francouzský výraz označující způsob úpravy „po armorikánsku“, což znamená, že jde o tradiční jídlo z Bretaně. Původní keltský název Bretaně je totiž Armorique. Nejslavnější je Homard ? l’armoricaine („humr po armorikánsku“), jemuž celý svět omylem říká „humr po americku“. Principem této úpravy je flambování humra a posléze jeho polití jemnou rajčatovou omáčkou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.