Asafoetida

Pryskyřice z ločidla se prodává v kusech nebo mletá. Používá se jen v nepatrném množství k ochucení ryb a do pokrmů indické kuchyně jako náhražka soli. Říká se jí „čertovo lejno“ nebo „asa“ (viz Asa). Hindsky Hing, barmsky Sheingho. Je jednou z výrazných složek worcesterské omáčky. Nezaměňovat s fenyklovým výtažkem (viz Asant).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.